Vloerlamp

Er zijn geen producten in deze categorie.

Bij een schemerlamp straalt het licht vanwege de kap naar beneden. Om effectief gebruik te kunnen maken van het licht moet deze lamp dus vanzelf wel hoog zijn. Er zij echter ook vloerlampen zonder kap. Hier straalt de lamp direct het licht de ruimte in en kan hij dus alle hoogtes hebben. Zo kunt u bijvoorbeeld de vloerlamp uit de Monkey collectie van Seletti zien. Deze ludieke designerlamp is onderdeel van een serie van vier verschillende en de vloerlamp uit de collectie is nog geen meter hoog. Maar door de ontbrekende kap geeft hij juist veel licht in uw kamer.

Een vloerlamp wordt vanzelf, door de plek die hij inneemt, een blikvanger in uw kamer. De voet is vaak solide en massief zodat de lamp niet snel om zal vallen. Net als bij bijvoorbeeld een parasol in de tuin zal de voet in de meeste gevallen rond zijn. Dat heeft een over het algemeen meer praktisch doel dan dat het voor het ontwerp nodig of mooier is. Tegen een ronde voet kunnen eventuele kleine kinderen of huisdieren zich niet snel bezeren. Een vloerlamp blijft wat dat betreft toch een apart soort lamp.

Ook Clayre en Eef heeft vloerlampen in hun assortiment. Onder andere met een ijzeren voet en een Tiffany kap. Deze zijn zowel in een klassiek als in een modern interieur te plaatsen