Pasen

Hoewel Pasen natuurlijk van oorsprong een christelijk feest is wordt er tegenwoordig meer een algemeen feest van gemaakt. Kinderen kijken vooral uit naar het eieren verven en het eieren zoeken.
Ook slaat de commercie steeds meer toe bij dit feest. Chocolade eieren en paashazen zijn niet aan te slepen door de winkels.

In 2019 valt pasen op 21 en 22 april

Tegen kinderen vertelt men dat er een paashaas bestaat die met een mandje op zijn rug de nacht voor Pasen overal eieren verstopt. Of dat nu in een tuin of op het balkon is, hij zorgt er voor dat de kinderen goed hun best moeten doen om de veelal chocolade eieren te vinden.
Ook wordt er bij het Paasontbijt vaak eieren geserveerd. Deze zijn vaak de dagen er voor door de kinderen van het gezin in de meest opvallende kleuren en met de leukste afbeeldingen beschilderd. Ook zijn er ouderen die nog steeds eieren beschilderen, maar deze proberen er dan vaak een echt kunstwerk van te maken.

Kortom eieren en Pasen is met elkaar verbonden, vandaar dat wij van het Gooische Hofje / HGH woondeco rond deze tijd onze best doen om leuke eierrekjes of eierdopjes in ons assortiment te hebben. Enkele daarvan vind u hieronder;